Sider

torsdag 7. februar 2013

Halssplitt

Denne genseren skal ha halssplitt med direkte overgang til hetteåpning. Det er lenge siden jeg har sydd halssplitt på denne måten så dette skal bli kjekt......
Åpninga til knappestolpen(splitten) er klipt ut av stoffbukta midt foran på genseren. Før jeg begynte på selve splitten, strauk jeg på vlisolin på den ytterste delen av begge knappestolpane, la dei vrange mot vrange og sydde ei hjelpestikning på langs på ytterkanten. Denne stikninga er berre for å forebygge at stoffet glir og blir skjult under kantbandet.
Knappestolpane plasseres fra halskanten og ned, den skal stikke minst 2cm nedom splittåpninga. Når du syr den fast er det viktig å vere nøyaktig i nederste ende av sømmen. Sømmen skal stoppe nøyaktig 1cm nedom splittåpninga.

Snu arbeidet med vranga mot deg. Du skal no klippe sømromhakk; fra hjørnet og heilt inntil siste sting på begge sider. Det er IKKJE lurt å spare litt av stoffet der du skal klippe, da blir det klumpete i neste arbeidssteg.

Stikninga på langs er både for pynt og for bedre hold mellom genser og knappestolpe. NB Stikninga må stoppe ca 2mm før festesaumen. Så har eg sydd på hetta; som du ser går den kant i kant med knappestolpen.

Neste steg er kantbandet; om du bruker cover eller vanleg metode er like bra, berre sjekk at det er langt nok før du starter!

Knappestolpane nåles nøyaktig over hvarandre, putt endane over mot innsida av genseren. Fra vrangsida syr du no ein tverrsøm mellom dei to stopp-punkta da du festa knappestolpen. Pass på at du syr nøyaktig i samme hull!



Siste: stikning på tvers, mellom dei to langsgående, bli der mellomrom kan du sy litt oppover på begge sider.

Ferdig!

Så har trykk-knappane komt på plass og vi kan vel sei oss ferdig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar